Ny hjemmeside kommer snart

/
/
/
Køle- Og fryseanlæg

Køle- Og fryseanlæg

Vi har styr på regelsættet uanset om det er maritime- eller landbaserede anlæg.

Køle- og Fryseanlæg på land

Landbaserede klima- og køleanlæg er underlagt strenge lovkrav, når det gælder miljøet, og det lever alle vores løsninger naturligvis op til. Et klima- eller køleanlæg må efter de gældende regler højst indeholde 10 kg ozonnedbrydende kølemiddel pr. kreds for at begrænse miljøpåvirkningen ved en eventuel lækage.  Ved store anlæg må man derfor enten lave flere kredse eller anvende en alternativ teknologi. Vi vælger ofte at bruge chiller-anlæg, der fungerer med sekundære kølemidler, såsom søvand eller brine.

Maritim Køle- og Fryseteknik

I den maritime branche gælder der nogle andre restriktioner til anvendelsen af ozonnedbrydende kølemidler i køleanlæg, end der gør på land. Vi har naturligvis styr regelsættet uanset om det er maritime anlæg eller landbaserede anlæg således at vi altid opbygger vores klima- og køleanlæg så miljørigtige som muligt.

Komplet setup

Alle vores anlæg leveres med komplet dokumentation inkl. reservedelsliste, instruktionsmanual og elektrisk dokumentation. Anlæg og komponenter er naturligvis malet efter kundens specifikationer.

Vigtig viden om køle- og fryseanlæg

Alle klima- og køleanlæg med kølemiddelfyldning over 1 kg, skal i henhold til lovgivningen efterses årligt. Visse anlæg, fx i boligblokke, skal efterses 2 gange årligt. Soft & Teknik tilbyder eftersyn på alle typer køle og varmepumpeanlæg.

Årtiers international indsats mod de ozonnedbrydende og dermed klimaskadelige drivhusgasser som fx freon og HFC, der typisk blev benyttet i køleanlæg, har ført til, at kølebranchen i dag er langt mere miljøvenlig end tidligere. Teknologien er udviklet markant, og det har skabt et behov for ombygning af mange ældre køle-/fryseanlæg og klimaanlæg.

Soft & Teknik er med i denne udvikling og vi har derfor den nødvendige ekspertise til at rådgive om, projektere og udføre ombygning af anlæg, så de bliver mere miljørigtige.

Der udvikles hele tiden nye og bedre kølemidler. Der arbejdes ikke kun væk fra ozonnedbrydende kølemidler, men også imod kølemidler med lav drivhuseffekt. Derfor bruges nu i meget stort omfang naturlige kølemidler som ammoniak, kulbrinter og CO2.

Disse stoffer er ikke skadelige for klimaet, men de kan byde på andre udfordringer, da de kan være brandfarlige eller giftige ved indånding.

I nogle tilfælde kan et klima- eller køleanlæg gøres miljøvenligt blot ved at udskifte kølemidlet, men det kræver stor viden, for de forskellige kølemidler kan have varierende egenskaber, så de skal vælges med omhu.

Kontakt

Har du brug for en specialist?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.
Ann Hyllen
Service Coordinator
+45 53354761
anh@sogt.dk
Anders Ian Hedegaard
Lærling
+45 25427824
aho@mariendal.dk

Industri | Varmepumper | Køleanlæg | Boligforening

© 2021 Soft & Teknik | Industry Solutions